E296 — пищевая добавка, консервант, регулятора кислотности: яблочная кислота, malic acid (Е296)

Пищевую добавку Е296 используют в пищевой промышленности в качестве консерванта и регулятора кислотности. Получают путем гидратации определенных кислот. Яблочная кислота - E296 играет немаловажную роль при обмене веществ. Благотворно влияет на печень, повышает тонус организма. В случае приема лекарственных средств улучшает их усвоение.

Malic acid, DL-Malic acid

Occurs in two chiral molecules, the D- and L- forms. L-malic acid is a naturally occurring organic acid that is used in the body to derive ATP from food. It is found in many fruits and vegetables, especially apples. Malic acid may aid in the treatment of fibromyalgia. Commercial malic acid is usually a mixture of the two types, synthesised by heating maleic acid with dilute sulphuric acid, under pressure. Typical products include tinned fruit, vegetables and pulses, jams, jelly, frozen vegetables, fruit squash. Infants and young children should avoid it. Found in potato snacks, confectionary, spaghetti sauce, frozen vegetables, tinned tomatoes.

 
 

Статьи:

Анонсы статей о здоровье, обзоры пищевых добавок и многое другое.